De 14de periode van onze uitgepijlde tochten

De 14de periode van onze uitgepijlde tochten

Intussen zijn we in 2021 aanbeland. We wensen iedereen dan ook een gezond en wandelrijk jaar.
Jullie kunnen beginnen in Zarlardinge, meteen onze 14de periode van bepijlde wandelingen. Wie had ooit gedacht dat het zo lang zou duren. We danken natuurlijk iedereen die de voorbije maanden heeft deelgenomen en dit geeft ons de moed om hiermee nog zeker verder te doen tot april, maar meer hierover de komende weken.
Vertrekken doen we aan de kerk van Zarlardinge, veel parking is er niet. Wie wat kan kaartlezen, kan ook starten in de buurt van de kerk van Goeferdinge, waar een ruime parking is. Op korte afstand kan je op de beide lussen vrij snel aansluiten. De pijlen zullen deze keer ophangen van zaterdag 9 januari tot en met zondag 31 januari, of anders gezegd, een goede drie weken lang.
Zarlardinge is de meest westelijke deelgemeente van Geraardsbergen en sluit aan tegen Deux-Acren, Ghoy, Everbeek en Deftinge. We zullen dan ook af en toe de gemeentegrens oversteken. Dit geeft ons de mogelijkheid om de uitgestrektheid en de volle natuur aan jullie voor te schotelen. De wegen zijn natuurlijk niet verhard, maar dat hadden jullie allicht al een vermoeden van. Toch hebben we gekozen voor bewandelbare wegen, waar de modder niet tot enkelhoogtes in de schoenen loopt.
Lus 1 begint met een rustige aanloop om dan via weinig bewandelde wegen de grens met Deftinge over te steken, via kleine doorsteekjes en rustige paadjes wordt je naar Goeferdinge geloodst om dan doorheen de velden terug naar hoger gelegen gebied te wandelen, een mooi stukje natuur zorgt voor een leuke afsluiter van de eerste lus van ca. 10 km.
Wie lus 2 wenst te stappen, trekt richting taalgrens. Een mooie open vlakte laat je genieten van de rust en de stilte. Een klein stukje Ghoy volgt om de grote modderstrook te ontwijken, maar niet getreurd, op de terugweg naar Overboelare krijg je alvast de kans om volop te genieten. Via kronkelpaadjes en wat rustige wegen volgen enkele veldwegen en voetwegen om je aan de rand van Goeferdinge af te zetten. Een klein stukje verder ben je opnieuw in Zarlardinge. Deze lus is 12 km lang, wie het iets te ver vindt, kan onderweg afsplitsen en er een 8 km van maken. Op de kaart zie je waar de afsplitsing gebeurt, aan jou de keuze.
Ook deze keer vind je opnieuw de QR-codes van de kaartjes in PDF-vorm en voor wie wat meer wenst, het parcours in gpx formaat.. Je kan de kaartjes nu al downloaden: Lus 1Lus 2. De link naar gpx-tracks vind je hier: Lus 1Lus 2, ingekorte versie van Lus 2. We wensen jullie opnieuw veel wandelplezier toe!
AANDACHT: De periode van het jaar vraagt dat we opvallende kledij dragen. Laag hangende zon of schemerdonker zorgen ervoor dat je niet of te laat gezien wordt. Hou het veilig en draag goed zichtbare kledij of een hesje.