Padstappers Geraardsbergen vzw

2e Dinsdagwandelingen

Enkel voor Padstappers !!!

 

Onlangs zijn we eens gaan kijken van wanneer we de dinsdagwandelingen organiseren. Je zal het allicht niet geloven, we doen dit sinds november 2006. Meer dan 15 jaar, wandelen we maandelijks in groep, enkel onderbroken tijdens het coronaverbod. Intussen blijven enkele ervaren parcoursbouwers steeds voor leuke, attractieve wandelingen zorgen. Pierre, Sylvain en André weten ons telkens te verblijden met een zorgvuldig uitgekozen parcours. De sfeer en de gezelligheid van een dergelijk initiatief verbindt de leden en zorg voor groepsgevoel. We beseffen dat we hiermee niet alle leden kunnen bereiken, maar we blijven verder ons best doen.

De komende 2de dinsdagwandelingen

Dinsdag 10 mei 2022

In de bloeimaand, trekken we de taalgrens over en kiezen we voor het bosrijke Flobecq. We starten deze keer om 10u in Chalet Radar, D’Hoppe 52, Vloesberg. Hier genieten we van de late bosbloeiers en de aroma’s van ontluikende natuur. Het worden twee mooie lussen waarbij we tussendoor terug in de Chalet komen. Daar kunnen we onze brooddoos aanspreken of een vooraf bestelde kleine snack verorberen.

Kaartjes: VMNMOverzicht
GPX-tracks: VMNM

Dinsdag 14 juni 2022

In de eerste zomermaand van het jaar, zoeken we de koelte op van het Boelarebos en de Rietbeemd. We starten om 10u in de cafetaria van het Denderoord, Hoge Buizemont 247, Overboelare. Vanop de top zoeken we de diepere gelegen gebieden op van de Dender en de Mark en rijgen de paadjes en boswegen aan elkaar. Na de eerste lus kunnen we onze meegebrachte boterhammetjes opeten of een eerder bestelde snack.

Op deze wandelingen wordt een parcours van 14 à 15 km voorzien, dat we wandelen in twee delen, eentje vóór en eentje na de lunchpauze in de startlocatie. Onze leden zijn verzekerd via hun ledenbijdrage aan WSVL. Wie een kandidaat nieuw lid wenst mee te brengen kan dit doen. Hij of zij kan, als niet-lid, voor één keer met de groep meewandelen. Deze gastwandelaar is echter niet verzekerd bij een eventueel ongeval en wandelt dus op eigen risico.

Telkens wordt er gewandeld over een totale afstand van 14 à 15 km, bestaande uit twee lussen. In de voormiddag wandelen we 8 à 9 km, na de middag beperken we ons tot 5 à 6 km. Op de middag komen we telkens terug in de startplaats. De deelname aan de wandelingen bedraagt € 0,50 (dit bedrag wordt integraal aan ons goed doel overgemaakt); onze leden zijn verzekerd via hun ledenbijdrage. Breng je iemand mee (niet-lid), dan kan die persoon eveneens deelnemen, maar hij/zij is NIET verzekerd.

Enkele dagen voor de wandeling wordt de omloop op onze website geplaatst. Geïnteresseerden kunnen steeds daar terecht.

Wens je inlichtingen omtrent de aard van het parcours of de plaats van vertrek, dan kan je contact opnemen met Kurt (054 41 07 49, 0479 41 09 20 of viainfo@padstappers.be).