Padstappers Geraardsbergen vzw

Jouw foto’s op padstappers.be?

Wil je ook graag jouw foto’s van onze wandelingen of activiteiten delen op onze website, maar weet je niet goed hoe je ze ons moet aanleveren? Dan ben je hier op de juiste pagina.

Om je foto’s te stockeren opdat ze toegankelijk zouden zijn via internet, heb je webruimte nodig. Er zijn talrijke mogelijkheden, de ene wat duurder dan de andere; maar we belichten hier de gratis optie Google Photos.

Om Google Photos te gebruiken heb je een Google-account nodig. Meld je aan op www.google.com. Heb je nog geen Google-account? Geen probleem. Lees dan zeker verder; we leggen jou stap voor stap uit hoe je zo’n account aanmaakt.

Aan de slag met een Google-account…

Open een web-brower en surf naar www.google.com en klik op “Inloggen”. Klik op inloggen bij Google
Klik op “Account Maken”. Klik op Account Maken
Vul je gegevens in. In dit voorbeeld heten we Peertje Jansens, maar je kiest uiteraard een andere naam. Als je klaar bent klik je op “Volgende”. Indien je gekozen gebruikersnaam reeds bestaat krijg je hiervan een melding en moet je een andere gebruikersnaam kiezen. Voor het wachtwoord kies je een combinatie van letters, cijfers en symbolen. Indien het wachtwoord niet voldoet, krijg je ook hiervan ook een melding en moet je een nieuw wachtwoord kiezen. Breng je naam en voornaam in en kies een gebruikersnaam en wachtwoord
Optioneel kan je nog je GSM-nummer en/of een ander email-adres opgeven. Het GSM-nummer wordt gebruikt ter beveiliging bij het aanmaken van je account. Het email-adres zal worden gebruikt ingeval je je wachtwoord zou vergeten zijn. Vul wel nog je geboortedatum en je geslacht in en klik op “Volgende”. Optioneel kan je nog je GSM-nummer en/of een ander email-adres opgeven.
Indien je een gsm-nummer hebt ingevuld, wordt nog een sms-je gestuurd met een code ter verificatie. Indien je een gsm-nummer hebt ingevuld, wordt nog een sms-je gestuurd met een code ter verificatie.
Vul die verificatiecode in en klik op “Controleren”. Vul die verificatiecode in en klik op Controleren.
Tenslotte krijg je nog eens scherm met Privacy en voorwaarden. Tenslotte krijg je nog eens scherm met Privacy en voorwaarden.
Scroll naar beneden, vink de hokjes aan en klik op “Account maken”. Scroll naar beneden, vink de hokjes aan en klik op Account maken.
Je wordt opnieuw doorverwezen naar www.google.com, en zie je bovenaan rechts de beginletter van je gekozen voornaam staan. Proficiat! Je bent nu de trotse bezitter van een Google-account. Je wordt opnieuw doorverwezen naar www.google.com, en zie je bovenaan rechts de beginletter van je gekozen voornaam staan. Proficiat! Je bent nu de trotse bezitter van een Google-account.

Tijd om aan de slag te gaan met Google Photos…

We veronderstellen dat je ondertussen je foto’s al naar je computer hebt gekopieerd en dat je al een selectie hebt gemaakt van de beelden die je wenst te publiceren. Zoniet, doe dit eerst alvorens verder te lezen.

Rechts bovenaan zie je een vierkantje dat is opgebouwd uit 9 puntjes. Klik hierop. Klik op de 9 puntjes.
Er rolt een menu open. Wij hebben enkel interesse in het Foto’s  -ikoontje, helemaal onderaan. Klik erop.
Je wordt doorverwezen naar https://photos.google.com, en je kan aan de slag. Klik op “Doorgaan”. Er rolt een menu open. Wij hebben enkel interesse in het Foto's
Je komt nu in het overzichtscherm. Aan de linkerzijde vind je o.a. een ikoontje voor “Foto’s” en eentje  voor “Albums”. Om het overzicht te behouden is het handig om je foto’s te groeperen in albums; bvb een album voor de Mattentaartentocht, een album voor de weekreis, een album voor … Maar we negeren deze mogelijkheden, want er is een snellere manier om een album aan te maken. We negeren dit
Klik op “Uploaden” en klikken op Uploaden
Navigeer naar de locatie waar je foto’s staan. Als je geen beelden ziet staan, kan je onderaan “Alle ondersteunde typen” wijzigen naar “Alle bestanden”. Selecteer de beelden die je wenst te uploaden en klik op “Openen”. Navigeer naar de locatie waar je foto's staan
De beelden worden geüpload. Dit kan even duren; afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding. De beelden worden geüpload. Dit kan even duren.
Bij voltooiing verschijnt het volgende scherm. Klik nu op “Toevoegen aan album”. Uploaden is voltooid.
En vervolgens klik je op “Nieuw album”. Klik op nieuw album.
Kies nu een naam (in dit geval “Demo”) voor het album door “Naamloos” te overschrijven en vervolgens op het vinkje te klikken ter bevestiging. en geef je album een naam.
Om de albumomslagfoto in te stellen, klik je rechtsboven op de 3 vertikale puntjes… Omslagfoto instellen doe je door op de 3 puntjes te klikken.
… en kies vervolgens “Albumomslag instellen”. Kies Albumomslag instellen.
Kies de foto die je als omslagfoto wenst te gebruiken door op de foto te klikken. Merk op dat linksboven in de gekozen foto een vinkje verschijnt. Klik vervolgens op “GEREED” om te bevestigen. Kies de foto.
Je album moet nu nog gedeeld worden opdat ze zichtbaar zou zijn voor iedereen. Klik hiervoor op het -symbooltje. Deel je album.
Je kan het album met anderen delen door de link te versturen naar een emailadres. De ontvanger krijgt dan een voorbeeld van het album in een mail te zien (zonder link). Echter, voor onze website hebben we vooral de link nodig. Dus hier vullen we geen emailadres in; maar we klikken wel op “Link Ophalen”. Haal de link op.
Je krijgt dan als resultaat de link, afgebeeld met blauwe achtergrond. Kopieer nu deze link en mail deze naar webmaster@padstappers.be. (Bij sommige browsers – zoals Chrome – staat naast de link een “Kopieer”-knop.)

Wij zorgen er vervolgens voor dat je beelden zo snel mogelijk op de site geraken en brengen je op de hoogte van zodra dit is gebeurd.

Bedankt!