De 13de periode van onze uitgepijlde tochten

De 13de periode van onze uitgepijlde tochten

We zijn aan het einde van het jaar gekomen en zo aan onze 13de periode van bepijlde wandelingen. Deze keer blijven we opnieuw op grondgebied Geraardsbergen. Vertrekken doen  we aan de kerk van Zandbergen van zaterdag 19 december tot en met zondag 10 januari. Er is voldoende mogelijkheid om te parkeren en de start zelf gebeurt aan de kerk.
We verlaten vlug de dorpskern en met lus 1 volgen we eerst een mooi Denderpad, je ontdekt er het Kasteel De Lalaing. Wat verder kiezen we voor Pollare en trekken volop de natuur in. Via de Zwarte Fles, de ijzeren brug over de Dender gaat het richting Eichem met zijn Wildermolen en nog een mooi stukje Apelterre brengt ons terug naar Zandbergen.
Wie lus 2 wenst te stappen, krijgt na een rustige aanloop wat klimwerk richting Waarbeke, daar verkennen we de dorpskern en komen voorbij het kerkje en het vroegere Rijk van Lobo. Na een mooie afdaling bereiken we Grimminge en ontdekken het standbeeld van Orange I, één van de stamvaders van het Brabantse trekpaard. Met een stukje Dender sluiten we de wandeling af.
Ook deze keer vind je opnieuw de QR-codes van de kaartjes in PDF vorm en voor wie wat meer wenst, het parcours in gpx formaat.. Je kan de kaartjes nu al downloaden: Lus 1Lus 2. De link naar gpx-tracks vind je hier: Lus 1Lus 2. We wensen jullie opnieuw veel wandelplezier toe!
AANDACHT: De periode van het jaar vraagt dat we opvallende kledij dragen. Laag hangende zon of schemerdonker zorgen ervoor dat je niet of te laat gezien wordt. Hou het veilig en draag goed zichtbare kledij of een hesje.