De 12de periode van onze uitgepijlde tochten

De 12de periode van onze uitgepijlde tochten

Deze keer kiezen we voor een andere buurgemeente en gaan zelf eens de provinciegrens over. We kiezen voor Bever, één van de minst bevolkte gemeentes van Vlaanderen. Starten kan aan de kerk, dit van 5 december tot 20 december. Er is voldoende mogelijkheid om te parkeren en starten er twee lussen kris kras door de gemeente. De dorpskern is flink bewoond, maar eens erbuiten zie je enkel uitgestrekte velden. Of toch niet, de wandeling naar Akrenbos, het eveneens dicht bevolkte stukje Bever, kwam in 1963 naar Vlaanderen. We wandelen dan ook vlak nabij de taalgrens en de beide langstalen horen hier thuis. Wie het lekkere fruitsap mee huiswaarts wil nemen, kan op lus 1 op een goede kilometer van het einde terecht bij de Fruitburght, de locatie waar we zelf ons fruitsap aankopen.
Dus lus 1 maakt kennis met Akrenbos, terwijl lus 2 dan weer de andere kant opgaat, richting Manhovebos. Beide lussen hebben geen mogelijkheid om onderweg een stop in te lassen. Rusten kan hier of daar op een bank. Net zoals de voorbije wandelingen wordt opnieuw gekozen voor zoveel als mogelijk natuurpaden. Toch moeten we vertellen dat hier heel wat veldwegen een laagje beton hebben gekregen, maar geen nood, de mooie vergezichten en de stilte maken veel goed.
Ook deze keer vind je opnieuw de QR-codes van de kaartjes in PDF vorm en voor wie wat meer wenst, het parcours in gpx formaat.. Je kan de kaartjes nu al downloaden: Lus 1Lus 2. De link naar gpx-tracks vind je hier: Lus 1Lus 2. We wensen jullie opnieuw veel wandelplezier toe!
AANDACHT: De periode van het jaar vraagt dat we opvallende kledij dragen. Laag hangende zon of schemerdonker zorgen ervoor dat je niet of te laat gezien wordt. Hou het veilig en draag goed zichtbare kledij of een hesje.