Sinterklaastocht

Sinterklaastocht

Sinterklaas kapoentje, Padstapper zet maar je schoentje, want de Sint is in het land en wil uiteraard niet terug naar Spanje zonder een tocht van de Padstappers te hebben bezocht. Groot en klein zal kunnen genieten van zijn aanwezigheid en dat bovendien na een alweer tot in de puntjes verzorgde wandeltocht. Deze tocht – waar we ons uiterste best doen om het de jonge wandelaars naar de zin te maken – heeft tot doel hen de goesting om te wandelen bij te brengen. Maar er is, en dat weet de trouwe deelnemer aan onze tochten, uiteraard ook aan de andere wandelaars gedacht. We schotelen hen niet alleen lekkers voor uit de zak van Zwarte Piet, maar blijven trouw aan onze doelstelling om van elke wandeltocht een wandelfeest te maken. We leiden de wandelaars graag langs parcoursen die bulken van natuur- en plattelandsschoon en daar waar het kan langs historisch of cultureel waardevolle plaatsjes.

De wandelingen zelf zijn opgedeeld in verschillende afstanden waarmee elke wandelaar, zij het recreant of stevige stapper, alleen of in gezelschap van vrienden of familie, een mooie wandeldag zal kunnen maken.

De kortste afstanden 7 en 9 km zijn de afstanden waarop we de kinderen nog even zoet houden in afwachting van de komst van de Goedheilige man. Dat doen we met een kinderzoektocht, zoals we dat nu al een tijdje gewoon zijn, tot tevredenheid van de ouders. Uiteraard zijn ook de volwassenen, met of zonder kinderen, op deze afstanden welkom. De wandeling zelf loopt immers over goed begaanbare verharde en onverharde landwegen naar en door de landelijke gemeente Goeferdinge.

Meer inspanning wordt verwacht van de wandelaars op de langere afstanden (12, 16, 22, 26 en 32 km), die verder trekken naar Zarlardinge en zelfs tot Everbeek. Zij die deze, vlakbij de taalgrens gelegen dorpen kennen weten dat er zal gewandeld worden in het lichtgolvend landschap van de uitlopers van de Vlaamse Ardennen. Deze streek bewandelen aan het einde van een lang wandelseizoen in een decor van glooiende kale akkers, verlaten weilanden en bladerloze bosstroken zal menig wandelaar een gevoel van rust en voldoening geven.
En terwijl de kinderen zingen van “hoort wie komt daar kinderen”, zullen onze medewerkers in de rustposten en de startzaal klaar staan om zij die komen, te vergasten op een ruim aanbod aan dorstlessers en hongerstillers. Afsluiten met stijl kan in de startzaal, want “aprèswandelen” bestaat echt, maar pas op voor de roe …

LEDEN VAN WANDELCLUB “PADSTAPPERS”
Dit is een wandeltocht, georganiseerd door UW club. WEES OP POST, ’t zij als helper of ’t zij als deelnemer.

Wandelend worden zo wegjes, steegjes, veldwegen, (her)ontdekt en worden ze als “trage wegen” OPEN gehouden.

Voor inlichtingen kan u terecht bij de parkoersverantwoordelijke :

Kurt Martens – Denderstraat 36 – 9500 Geraardsbergen

Tel : 054/41 07 49

email : info@padstappers.be