De 9de periode van onze extra uitgepijlde tochten

De 9de periode van onze extra uitgepijlde tochten

Van zaterdag 17 oktober tot zondag 1 november wordt er gestart in Schendelbeke. Deze keer starten we aan het portaal van de kerk aldaar. Wie met de trein wenst te komen, vindt de startplaats op een 200 m.

Een eerste lus trekt noordwaarts via Idegem naar Smeerebbe-Vloerzegem en een stukje Ophasselt naar de Moenebroek. Prachtige natuurwegen met als kers op de taart een pas heropende voetweg. Dit wordt genieten voor elke rasechte wandelaar. Hopelijk wordt het deze periode opnieuw droger zodat er ten volle van de natuur kan worden genoten.

De tweede lus, zoekt het eerder richting Geraardsbergen. Via de Boelaremeersen, komt men aan de rand van de stad. Jammer genoeg is het Abdijpark nog niet toegankelijk, maar geen nood, we bereiken het hoger gelegen gebied via de paden op de flanken van de Oudenberg. Via de dorpskern van Onkerzele wordt het afdalen naar de waterplas de Gavers en wat later bereikt men opnieuw Schendelbeke.

Op de beide lussen is er mogelijkheid om iets te nuttigen onderweg. Lus 1 kan dit doen op de Vesten, ’t Klein Verschil of café De Muur, op lus 2 kan men dan weer terecht in het Buitenbeentje in Smeerebbe-Vloerzegem. Na de wandeling kan men terecht in Café Den Toren.

Aan de startplaats vind je traditiegetrouw het infobord met de QR-codes en alle nodige info.
Je kan de kaartjes nu al downloaden: Lus 1, Lus 2. De link naar gpx-tracks vind je hier: Lus 1, Lus 2.

We wensen jullie opnieuw veel wandelplezier toe!