De 20ste periode van onze uitgepijlde tochten

De 20ste periode van onze uitgepijlde tochten

Ja beste wandelliefhebber, we zijn toe aan de 20ste periode van de coronatochten bij de Padstappers. Méér dan 400 km wandelplezier hebben we jullie het voorbije jaar aangeboden. Voor velen was het een uitlaatklep om de vrijgekomen tijd op te vullen, voor anderen was het dan weer een manier om het saaie thuiswerken te doorbreken. Elk heeft op zijn manier genoten, heel wat mooie reacties mochten we ontvangen en eerlijk is eerlijk, sommigen hadden commentaar. Met al deze info zijn we steeds verder blijven werken en hebben we jullie blijvend aan het wandelen gehouden. Binnenkort gaan we opnieuw naar het gewone doen. We zullen geen bepijlde wandelingen meer aanbieden die enkele weken blijven hangen, maar opnieuw dag organisaties doen. Ook daar hopen we de belangstelling van jullie te wekken. Voor een kleine bijdrage kun je dan bij ons wandelen en steun je opnieuw onze vereniging. Wij hopen jullie dan ook massaal te zien bij onze eerste organisatie op zondag 27 juni in de Gavers waar we starten in De Doos. Meer info hierover verschijnt weldra op onze diverse kanalen.

Voor de laatste twee lussen kiezen we opnieuw voor Moerbeke, deze keer starten we aan het station aldaar. Voldoende parking op zowel het Moerbekeplein als aan het station zelf. Wie met de trein wenst te komen, vindt de start aan het station zelf.

Lus 1 trekt zuidwaarts, al over “Den Broeck” zoals men ter plaatse in de volksmond zegt. Dit overstromingsgebied van de Markrivier laat nog wat sporen na van de voorbije maanden. We zouden geen Padstappers zijn, mochten we hiervoor geen oplossing vinden. Daarom leggen we de nodige planken en bruggen om alles proper te kunnen bewandelen. Via kleine paadjes en doorsteekjes in Viane gaat het richting Deux-Acren, via de stuw trekken we door de Rietbeemd en verder vervolgen we onze weg naar de Kleine Buizemont. Er ontrolt zich een panoramisch vergezicht op het Pajottenland en het Pays des Colinnes. Een rustige afdaling op de flank van de Oudenberg zet ons terug af in Moerbeke. De grote lus is 9,9 km lang, wie de korte versie wenst de wandelen heeft er een rondje van 6,3 km opzitten.

Lus 2, dewelke ook start aan het station van Moerbeke, trekt richting Sint-Paulus. Deze kapel trekt heel wat volk eind januari. Sint-Paulus gooit er Pauwelbroodjes in de menigte en de dienaars van de heilige man doen bedelronden met de leuze “Pluik”. Na de kapel wordt het klimmen in het Kluysbos, de geur van daslook prikkelt alvast onze zintuigen. Eens de klim achter de rug, volgt een afdaling op de flank van de Bosberg om dan terug langzaam te klimmen naar het Raspaillebos gevolgd door het Karkoolbos. Een gans andere biotoop maar zeker even mooi, genieten is de boodschap. Via Atembeke, een gehucht van Moerbeke, gaat het terug naar het station; de laatste lus van de coronatochten zit er op. Deze lus is goed voor 11,5 km wandelplezier; de ingekorte versie laat je 7,6 km stappen.

De pijlen zullen er deze keer hangen op zaterdag 22 mei en blijven hangen tot zondag 13 juni. Op wandelblog staat verkeerdelijk 31 mei vermeld.) Op maandag 14 juni wordt alles weggenomen en klaar gemaakt voor Vlaanderen Wandelt op zondag 27 juni.

Ook deze keer vind je ter plaatse opnieuw de QR-codes van de kaartjes in PDF-vorm en voor wie wat meer wenst, het parcours in gpx formaat. Je kan de kaartjes nu al downloaden: Lus 1Lus 2. De link naar gpx-tracks vind je hier: Lus 1Lus 2, ingekorte versie van Lus 1 en Lus 2.

AANDACHT: We wandelen door heel wat velden en baantjes, respecteer andermans eigendom, laat geen afval achter en blijf op de wegen en de paden en loop niet door de velden. De schade die er wordt aangericht is niet te herstellen en zorgt enkel maar voor frustraties van en problemen met de landbouwers. Vergeet ook de hond niet aan te lijnen, momenteel wordt er heel wat nieuw leven geboren en een hond kan hierbij storend zijn.