De 18de periode van onze uitgepijlde tochten

De 18de periode van onze uitgepijlde tochten

Mogelijks onze laatste bepijlde wandeling willen we organiseren in onze bakermat Geraardsbergen. We zijn hier al een keer van start gegaan, maar wees gerust, we kiezen voor grotendeels nieuwe paden en wegeltjes, maar verliezen onze ziel niet in deze wandeling.

Starten doen we op de markt, meer bepaald aan de Permanensje. We zorgen opnieuw voor twee prachtige bepijlde lussen van zaterdag 3 april tot zondag 2 mei. Wie met de trein wenst te komen bereikt de start na een kleine wandeling door de stad. Wie met de wagen komt, kan zich best parkeren op de Vesten, hier mag men gratis parkeren. Maar er is meer deze keer, we hebben voor de liefhebbers een wandelzoektocht uitgewerkt. Dit doen we in samenwerking met de stad. Verder vind je hierover meer info, maar wees gerust, ook deze keer zorgen we voor een aangename zoektocht, waar je gerust wat tijd mag voor uittrekken. Plezier verzekerd.

Lus 1 verlaat de stad langs de boorden van de Dender, direct wordt hier voor natuurpaden gekozen en langzaam, maar zeker, bereiken we het Boelarebos. Een kleine passage door het bos zet ons op weg naar het Bourengbos, net over de taalgrens, maar een geheel vormend met het Boelarebos, waar we een tweede stuk van bewandelen. Na een beklimming in het bos gaat het naar het Arduinbos en via de gekende voetweg bereiken we de Hoge Buizemont. Zoals je reeds kunt vermoeden, dit wordt weer een toppertje. Voeg daarbij de ontluikende natuur en je weet dat je in de maand april deze wandeling meer dan één keer kan wandelen.

Lus 2 verlaat de stad en wandelt door het Abdijpark, langs pas vernieuwde voetwegen bereiken we de flank van de Oudenberg richting Onkerzele. Een van de mooiste voetwegen van onze stad, brengt ons naar de kerk van Onkerzele, een ijkpunt in de weidse omgeving. Een ommetje langs het Moerbekebos, brengt ons langsheen Hof ter Buickmeers en Hof te Wambas, vooraleer we de beklimming van de Molenberg aanvatten. Eens boven zijn we in de nabijheid van de kapel en een stukje dalen langs de Muur. Afsluiten doen we langs het Grupellopark, we zijn terug op de Markt.

Op de beide lussen voorzien we een afkorting, zodat we op lus 1 een 8 km tocht hebben, lus 2, heeft dan weer de mogelijkheid om een lus van 7 km te stappen. Wie toch wil meedoen aan de zoektocht, zal hier even de kaarten moeten raadplegen en wat inventief zijn. Succes gegarandeerd.

De pijlen zullen blijven hangen tot zondag 2 mei. Op maandag wordt alles terug opgeruimd. Ook deze keer vind je opnieuw de QR-codes van de kaartjes in PDF-vorm en voor wie wat meer wenst, het parcours in gpx formaat. Je kan de kaartjes nu al downloaden: Lus 1, Lus 2. De link naar gpx-tracks vind je hier: Lus 1, Lus 2, ingekorte versie van Lus 1 en Lus 2.

Wie wenst mee te doen aan de wandelzoektocht vind hier de foto’s Lus 1, Lus 2 en eveneens de antwoordformulieren, die je kunt inleveren op het infokantoor: Lus 1, Lus 2.

Leden van Padstappers Geraardsbergen maken bovendien extra kans op een mooie prijs door het antwoordformulier (bij voorkeur) in te dienen via deze link op onze website. We wensen jullie heel veel succes om de juiste stukjes van de foto’s te vinden en natuurlijk veel wandelplezier!

AANDACHT: We wandelen door heel wat velden en baantjes, respecteer andermans eigendom. Blijf op de wegen en de paden en loop niet door de velden. De schade die er wordt aangericht is niet te herstellen en zorgt enkel maar voor frustraties van en problemen met de landbouwers. Vergeet ook de hond niet aan te lijnen, momenteel wordt er heel wat nieuw leven geboren en een hond kan hierbij storend zijn.