Inwandeling Mattentaartentocht

Inwandeling Mattentaartentocht

Elke wandelorganisatie staat of valt met de hulp van de vele vrijwilligers; dat geldt uiteraard ook voor ons paradepaardje, in onze contreien wereldberoemd en uitermate gekend als “Mattentaartentocht”; die vanuit diverse uithoeken van ons belgenland (en ook wel daarbuiten) bezocht wordt.

Een honderdtal leden zorgt er – telkens als een perfect geölied team van supergemotiveerde helpers – voor dat onze wandelaars in de best mogelijke omstandigheden ontvangen worden: het uitstippelen en uitpijlen van de prachtig uitgekiende parcoursen, de signalisatie en veilige ontvangst op de parkeerplaatsen, de vlotte inschrijving, de verzorgde catering met ruime keuze aan warme en koude dranken en hapjes, de bonnetjesverkoop, de bedieners, de afruimers, de afstempelaars, de mensen achter de schermen…, … Noem het, en we hebben het! Iedereen draagt zijn steentje bij om van ons verhaal een succesverhaal te maken!

Uiteraard popelen deze helpers om deze tocht eveneens te mogen wandelen; en om de pijn en het leed van dat gemis enigszins te verzachten, organiseren we (een week voor het evenement) voor hen traditiegetrouw de ‘inwandeling’.  Vandaag nam ongeveer de helft van onze helpers deel aan deze inwandeling: 49 leden waaronder 46 stappers én 3 helpers! We genoten van 10, 20, 32 of 42 km puur wandelplezier in het gezelschap van de ontluikende natuur onder een aangename temperatuur en een stralend lentezonnetje. (Over de 15 regendruppels zwijgen we.)

Afsluiten van deze prachtige dag deden we met een natje én een halve mattentaart! Of wat had je gedacht?

Zijn er sfeerbeeldjes? Tuurlijk! Klik hier.

We verwachten je zondag 17 april!