De voorbije maanden hebben we ons uiterste best gedaan om jullie via onze website wandelingen aan te bieden. We beseffen dat we zo niet al onze leden bereikten: Sommigen beschikken wel over internet, maar hadden problemen om met de gegevens en de kaarten op stap te gaan. Maar geen nood, in de komende maanden willen we dit nog beter doen.

Daarom hebben we het volgende uitgewerkt: we bepijlen vanuit 5 verschillende plaatsen gedurende 2 weken telkens 2 omlopen. Elke omloop is ongeveer 10 km lang en combineerbaar. Na twee weken doen we ditzelfde in een andere deelgemeente. We proberen de routes zo op te stellen dat er onderweg mogelijkheid is om iets te drinken. Aan de startlocaties zorgen we voor een kaart en de nodige info.

Periode 1: Van zaterdag 27 juni tot zondagavond 12 juli zullen er pijlen worden opgehangen vanuit Goeferdinge, parking aan de kerk in de Kastanjestraat. Lus 1 gaat richting noordelijk Zarlardinge, lus 2 wordt bepijld via zuidelijk Zarlardinge.

Aan de startplaats vind je de kaartjes en de nodige info. Je kan hier nu al de kaartjes downloaden: Lus 1, Lus 2. De link naar gpx-tracks vind je hier: Lus 1, Lus 2.

Periode 2: Van zaterdag 11 juli tot zondagavond 2 augustus hangen er bordjes met pijlen van aan de cafetaria van De Gavers. Voldoende parking en deze keer 3 weken op vraag van het Provinciaal Domein. Eén lus gaat naar Zandbergen en zijn Nuchten. De andere lus maakt kennis met Onkerzele en het Raspaillebos.

Periode 3: Van zaterdag 25 juli tot zondagavond 9 augustus kan je starten vanop het Vrijheidsplein in Overboelare langs de Grote Weg. Een eerste lus trekt de volle natuur in langs Korte Lake, Rietbeemd en Boelarebos. De tweede lus trekt door de velden richting Deftinge.

Periode 4: Van zaterdag 8 augustus tot zondagavond 23 augustus zullen er pijlen worden opgehangen vanaf de parking aan het Moenebroekreservaat in de Moenebroekstraat te Ophasselt. Een eerste lus trekt naar het Ophasseltbos, de tweede lus verkent het Moenebroekreservaat en de landelijke omgeving.

Periode 5: Van zaterdag 22 augustus tot zondagavond 6 september bepijlen we hopelijk de laatste 14-daagse. Deze keer vanop het Vianeplein in Viane. Een eerste lus trekt over de provinciegrens naar Bever. De tweede doet hetzelfde, deze keer over den Broeck naar het Karkool- en Kluysbos om af te sluiten langs de Markvallei.

Door het bewandelen van deze luswandelingen maak je kans op één (of meer) waardevolle prijzen.

Hoe kan je deelnemen?

Op de wandeling plaatsen we op elke lus een fotobord met een figuurtje dat naar Geraardsbergen verwijst. Maak een selfie van jezelf en dit fotobord. Upload jouw unieke foto bij voorkeur via dit eenvoudige webformulier of zend deze met je naam naar lussen@padstappers.be.

Per 4 wandelingen (waarvoor je dus 4 verschillende selfies hebt ingestuurd), heb je een kans op één van de 25 waardevolle prijzen. Je mag van elk figuurtje slechts 1 selfie insturen per persoon en wie alle figuurtjes heeft geselfied krijgt nog een extra kans. Je kan zo dus tot 3 kansen bijeen wandelen. Wie zelf over geen internet beschikt kan de selfies vast via een familielid of kennis aan voormeld e-mailadres verzenden.

Heb je gewonnen? Dan zal je bericht krijgen om de prijs af te halen op de Natuurreservatentocht.

Veel succes en wandelplezier!