De 8e periode van onze extra uitgepijlde tochten

De 8e periode van onze extra uitgepijlde tochten

Van zaterdag 3 oktober tot zondag 18 oktober starten we in Moerbeke, aan de bibliotheek of sportzaal, Edingseweg 202. Wie met de trein wenst te komen, vindt de startplaats op een 250 m.

Een eerste lus laat je kennis maken met Schillebeke en de Hoge Buizemont, dan efkens dalen en de klim naar de Muur kan beginnen. Op vraag van velen, deze keer in het parcours gestoken. Opgelet!! Op zaterdag 3 oktober verwelkomt de stad Geraardsbergen de BinckBank Tour. Hierdoor is de Muur na 6 km van lus 1 vanaf 12u afgesloten voor het publiek.

De tweede lus, zoekt de gemeentegrens op en maakt een mooie wandeling door het Kluysbos en Karkoolbos. In deze periode van het jaar een bezoekje meer dan waard. Het hoeft geen betoog, we blijven ook deze keer zoveel als mogelijk de natuurpaden opzoeken.

Op de beide lussen is er mogelijkheid om iets te nuttigen onderweg. Lus 1 kan dit doen op de Oudenberg in ’t Hemelrijck, lus 2 kan terug iets nuttigen in El Faro op de top van de Bosberg. Wie de beide lussen wandelt heeft zo 2 echte kuitenbijters in de benen. Na de wandeling kan men terecht in Café Den Ezel (200 m hogerop) of  Bar Gare, aan het station (250 m lager). Wie nog iets wil eten na de wandeling kan eveneens terecht, In de frituren aan het station of voor iets meer De Jonge Garde aan het station. Voor de liefhebbers van Mattentaarten, aan het stationsplein zijn  er twee bakkers, waar men voor onze specialiteit terecht kan.

Aan de startplaats vind je het infobord en de QR-codes met alle nodige info. Je kan de kaartjes nu al downloaden: Lus 1Lus 2. De link naar gpx-tracks vind je hier: Lus 1Lus 2.

We wensen jullie opnieuw veel wandelplezier toe!