De 16de periode van onze uitgepijlde tochten

De 16de periode van onze uitgepijlde tochten

Na een natte en een koude periode is de tijd aangebroken om te dromen van lenteweer. Opnieuw hebben we 2 lussen gemaakt waar de echte natuurliefhebber aan zijn trekken komt. Op de beide lussen zorgen we voor een inkorting zodat ook kortere afstand wandelaar aan zijn trekken komt.

Deze keer kiezen we om te starten in Everbeek-Boven, een deelgemeente van Brakel en één van de mooiste wandelgebieden van de Vlaamse Ardennen. Starten gebeurt aan de kerk, Muiterij, Brakel. Wie lus 2 wenst te wandelen kan ook starten aan de kerk van Parike, gelegen langs de Steenweg.

De eerste lus blijft op het grondgebied van het voormalige dorp. Je kan kiezen voor de volledige lus van 11 km of de afkorting van 8 km. De wandeling brengt jullie langs de mooiste plekjes van Everbeek met al even mooie namen: Pevenage, Trimpont, Hemelrijk Spinele en Ter Kleppe. Stuk voor stuk prachtige gebieden waar het heerlijk wandelen is.

De tweede lus verlaat Everbeek en zoekt zijn weg via Parike. Ook hier de mogelijkheid om een korte versie en een lange wandeling te stappen. Keuze uit 7 en 12 km, die de wandelaar brengt langs Steenberg, Priem, Peperendaal, Kleie en Kalenberg. Afsluiten doen we de wandeling door de Everbeekse Bossen, de ontluikende natuur zal dag na dag veranderen en met wat geluk zien we niet alleen sneeuwklokjes, maar krijgen we de eerste bosanemoontjes te zien.

De pijlen zullen blijven hangen van zaterdag 27 februari tot zondag 21 maart; op maandag wordt alles terug opgeruimd. Ook deze keer vind je opnieuw de QR-codes van de kaartjes in PDF-vorm en voor wie wat meer wenst, het parcours in gpx formaat. Je kan de kaartjes nu al downloaden: Lus 1Lus 2. De link naar gpx-tracks vind je hier: Lus 1Lus 2, ingekorte versie van  Lus 1, Lus 2. We wensen jullie opnieuw veel wandelplezier toe!

AANDACHT: We wandelen door heel wat velden en baantjes, respecteer andermans eigendom. Blijf op de wegen en de paden en loop niet door de velden. De schade die er wordt aangericht is niet te herstellen en zorgt enkel maar voor frustraties van en problemen met de landbouwers.