Padstappers Geraardsbergen vzw

Sint-Annetochten

Tip voor de wandelaars op de korte afstand: Een korte wandeling door de voetgangerstunnel onder de Schelde brengt je in het hart van de stad Antwerpen.

We kregen van de organiserende club de volgende info:

Het vertrek is op Antwerpen-Linkeroever. Aan de startzaal is er direct een splitsing. De 7 km en 10 km maken een kortere lus naar de wandelpromenade en daar is een mooi uitzicht op de rede van Antwerpen-Rechteroever (Het vernieuwde Steen met de nieuwe terminal voor cruiseschepen, de wondermooie OLV kathedraal, enz.). De andere afstanden maken eerst een doortocht naar Sint-Annawijk met de Sint-Annakerk (glasramen) om dan samen naar het strand van Sint-Anneke te wandelen. De 4 km is ondertussen weggegaan en maken, met rustige wandelpaden, een doortocht langs de Chicagoblokken.

Na het strand is er een rustpost voorzien maar niet voor de 10 km want die gaan direct naar het Sint-Annebos (een gedeelte want 1/3 is weggedaan voor de nieuwe tunnel) om zo naar de  rustpost te gaan op de middenvijver (korfbalclub Sikopi). De andere afstanden, na de 1ste  rust, komen later erbij en gaan ook door bos (sommige afstanden meer). De 7 km heeft na het doorkruisen van dit bos een splitsing en gaan ook door de Chicagowijk terug naar de aankomst.

Na de rust bij Sikopi is een passage over de middenvijver. Deze wordt ingepalmd door het nooddorp voor Oekraïners en een nieuwe aanleg van een loopzone voor honden met vijvers. De 10 km gaat hier weg om een doorsteek te maken, via de wijk Regetta, naar het meer Galgenweel. Dit is vooral gekend om zeillessen te volgen. Na deze bewandeld te hebben is nog terug, langs rustige paden, nog even langs de Sint Annawijk om terug bij de aankomst te komen.

De 15 km doet normaal het Natuurdomein Het Rot aan maar wegens de werken gaan die een langere lus maken op het domein Galgenweel. De omloop van de 20 km is nog onder voorbehoud. Normaal is het de bedoeling dat die over het natuurdomein Het Rot, Burchtse Weel (Rustpost) en dan terug naar Galgenweel.

De nog langere afstanden gaan na Het Rot richting Zwijndrecht. Daar doorkruisen ze het Vlietbos, het geboortebos en het Vredebos. Hier tussenin hebben deze een rustplaats bij café ’t Vlietje. Hier maken normaal de 2 langste afstanden nog een lus door de polders van Zwijndrecht.”