Krakelingentocht

Krakelingentocht op woensdag 28 februari vanuit Viane.

Enkele dagen voor de vieringen van Krakelingen en Tonnekenbrand, organiseren we op woensdag de jaarlijkse Krakelingentocht. Starten doen we dit keer in de parochiezaal van Viane, één van de Tonnekenbrandgemeenten. In de sfeer van het Krakelingenfeest, geven we elke deelnemer gratis een, in sandwichdeeg vervaardigde, krakeling (mastel) mee.

In de start- en rustposten kan je zoals gewoonlijk genieten van een waaier aan frisdranken, bieren, warme dranken, mattentaarten, broodjes en andere eetwaren tegen zeer democratische prijzen. Je ontmoet er mensen van diverse herkomst en leeftijd, die graag nieuwe vriendschappen smeden of gewoon een praatje slaan.

De tocht zelf bundelt een aantal bewegwijzerde wandelafstanden, gaande van 7, 10, 12, 14, 16, 18 tot 22 km, zodat er voor iedereen – zij het sportief wandelaar, zij het recreant – wel een wandeling tussen zit die aan zijn mogelijkheden of zijn vorm van de dag beantwoordt.

Mooie uithoeken, idyllische plekjes, berijmde oevers, benevelde waterpartijen en uitgestrekte velden zijn dan de revue gepasseerd en zullen voor velen mogelijk nieuwe openbaringen blijken om in het geheugen of op foto vast te leggen. De landelijke omgeving van Geraardsbergen wacht op ontdekking.

Plannetjes: 7km (kids)7km, 10km, 12km, 14km, 16km, 18km, 22km
GPS-tracks: 7km (kids)7km, 10km, 12km, 14km, 16km, 18km, 22km

Padstapper, dit zijn wandelingen die door je club worden georganiseerd, neem er dus aan deel, hetzij als wandelaar, hetzij als medewerker. Jouw steun, inzet en bijdrage is belangrijk voor de werking van de club.
Je (her)ontdekt ondertussen wandelend op wegelingen, veldbanen en paden je eigen streek en helpt ons deze wegen als “trage wegen” open te houden.

Voor inlichtingen kan u terecht bij de parkoersverantwoordelijke :

Kurt Martens – Denderstraat 36 – 9500 Geraardsbergen
Tel : 054/41 07 49
email : info@padstappers.be