Padstappers Geraardsbergen vzw

Internationale Sommerwanderung

Zaterdag 28 juli 2018
INTERNATIONALE SOMMERWANDERUNG
Org: Wanderfalken Weywertz (VGDS 017)
Start: Skihütte, Im Himmelchen 12, 4750 Bütgenbach
Afstanden: 4 – 7 – 12 – 22 – 30 – 37 km

!! Opgelet: vertrek om 7u30 De Reep – 7u40 Ninove – 7u50 Aalst !!

Butgenbach in de provincie Luik, is zeker dit jaar, de verste busverplaatsing die we als wandelaars gaan maken.

De gemeente is gelegen in het Duitstalige oostelijke deel van ons land en dankt zijn bekendheid in wandelmiddens vooral aan het stuwmeer van Bütgenbach en het natuurpark Botrange – Hoge Venen. Maar ook voor wandelaars die in een ver verleden in militaire dienst waren zal deelgemeente Elsenborn niet vreemd in de oren klinken. Feit is we gaan op tocht in de Belgische Eifel bij een wandelclub die zijn sporen al vele jaren heeft verdiend en waar wandelaars uit binnen en buitenland steeds tevreden terugkeren.

We kregen geen beschrijving van de wandelingen enkel een flyer, omdat ze nog volop aan deze internationale organisatie bezig zijn. Afgaande op die informatie en onze eigen vorige ervaringen, mogen we echter geruststellen dat zowel parcours als organisatie opnieuw in orde zullen zijn. Toen ik een vorige editie wandelde in 2015 (in regenweer) trok ik langs Outrewarche en Robertville naar Sourbrodt en het Bois de Waismes en terug langs een heerlijk stukje met veel plankenpaden. Ondanks het slechte weer heb ik nog altijd mooie herinneringen aan deze bosrijke natuurtocht. Benieuwd wat het deze keer wordt.

De skihütte van Weywertz (en de erbij geplaatste grote feesttent) dient als uitvalsbasis voor heerlijke natuurwandelingen in de hoge venen. Het parcours was zoals gezegd nog niet beschikbaar, maar we kregen wel samen met de flyer, de prijslijsten door (!) en vonden daarop alles wat een wandelaar nodig heeft om er iets gezellig van te maken: van frisdranken en wijnen tot lichte en zwaardere trappistbieren, van belegde broodjes, taarten en wafels tot grillworsten en grillkoteletten met kartoffelsalat of brood. De Duitse herkomst is onmiskenbaar. We vermoeden dat, net zoals de vorige jaren, een muziekkapel zal zorgen voor wat muzikale omlijsting en ambiance.