Padstappers Geraardsbergen vzw

Weekreis 2018

Weekreis 13 tot 23 juli
Wallis – Zinal – Zwitserland

 

Voor dit jubileumjaar gaan we op hoogtestage in het hooggebergte van de Alpen. Spectaculaire panorama’s en adembenemende uitzichten zullen deel uitmaken van onze weekreis, die we doorspekken met licht, halfzwaar of zwaar klimwerk. Maar we houden ook tijd vrij voor rustige vlakkere wandelingen op grote of mindergrote hoogte, voor een vleugje cultuur, voor muzikale en gastronomische ontspanning en voor bezoeken aan bezienswaardigheden in de omgeving.

Het hotel beschikt over diverse soorten kamers, wat invloed heeft op de prijs. We verblijven op basis van all-inn, wat betekent dat plaatselijke dranken tot middernacht inbegrepen zijn en ‘s middags kunnen we, afhankelijk van ons programma, ofwel genieten van een lunchpakket ofwel van een lichte maaltijd.
We proberen dagelijks te zorgen voor drie verschillende wandelprogramma’s, zijnde keuze tussen een licht, een middelzwaar of een eerder zware klauterpartij. Wie mee wil wandelen dient wel over een goede wandelconditie te beschikken gezien zelfs de lichtste wandelingen nog doorgaan in een nauwelijks vlakke omgeving. We verblijven op 1670m hoogte in het volledig gerenoveerde Hôtel Les Diablons. De kamers, met of zonder tussendeur, zijn ruim en modern ingericht en beschikken allemaal over een toilet en een douche. Vanaf het buitenterras kan men genieten van het zicht op diverse vierduizenders in de omgeving zoals de Weisshorn, Zinalrothorn, Obergabelhorn, Bishorn en Dent Blanche. In dit decor kan onze verblijfplaats niet anders dan de place to be zijn voor een mooie avontuurlijke vakantie.

Greep uit het wandelprogramma:
– Lichte verkennende wandeling in de omgeving van het hotel
– Wandeling in Grimentz
– Wandeling Tignousa naar Zinal via het Weishornhotel
– Twee daagse tocht naar hoger gelegen hut (3000 m)
– Wandeling naar de Corne de Sorebois (diverse mogelijkheden)
– Iedereen van de Corne de Sorebois daalt terug naar het hotel
– Wandeling aan het stuwmeer van Moiry
– Wandeling is het dal met bezoek aan de kopermijn
– Planetenwandeling van Saint-Luc.
– Bezoek aan de hoofdstad van Wallis, Sion in de Rhône vallei

We beschikken elke dag over de bus en kunnen eventueel nog gebruik maken van de plaatselijke Postbus zodat we ons binnen de regio gemakkelijk kunnen verplaatsen.

Aan het definitieve programma wordt de laatste hand gelegd. Dit zal klaar zijn tegen 28 januari met de Manneken Pis tocht. Wie over een e-mailadres beschikt dat bij ons gekend is, zal enkele dagen voordien het definitieve programma krijgen toegestuurd. Vanaf de Manneken Pis tocht is het dan mogelijk om in te schrijven.