Padstappers Geraardsbergen vzw

Vlaanderen wandelt in Koksijde

Zondag 26 april 2020
Vlaanderen wandelt in Koksijde
Org: Wandelsport Vlaanderen & WC Nieuwpoort
Start: Luchtmachtbasis Koksijde, Robert Vandammestraat 100, 8670 Koksijde
Afstanden: 5 – 7 – 11 – 15 – 20 – 24 – 33 – 37 – 42 km

Vlaanderen Wandelt vormt de jaarlijkse afspraak van menig jonge en minder jonge wandelrecreant, van de geoefende wandelaar tot de fanatieke hiker. Wij kozen voor deze busreis Koksijde-Oostduinkerke om er de gezonde lucht van “tseitje” als extraatje bij te nemen.
KOKSIJDE-OOSTDUINKERKE, is zoveel meer dan strand, zee en dijk. Al decennialang wordt de kustgemeente er geassocieerd met de garnaalvissers te paard.

Daarnaast kan je er heerlijk wandelen langs de talrijke natuurgebieden zoals de Noordduinen, Ter Yde of Westhoekduinen en de kustlijn. De luchtmachtbasis van Koksijde vormt het startpunt van een dagje wandelplezier aan zee.

Alle afstanden komen in Oostduinkerke-Bad op de dijk langs de zee. De 5 km wordt vanuit de startplaats met pendelbusjes naar het start- en eindpunt van deze wandeling gebracht. Er zijn uiteraard diverse rust- en/of ruime bevoorradingsposten voorzien. Er wordt tevens gezorgd voor animatie in de startzaal met optredens van Marin Punk en de Sambaband Mochito. Er is voor de kinderen een kids-parcours met het Arizona toeristentreintje en ze kunnen op een leuke en leerzame manier bewegen met de interactieve Lü Playground.

Voor de wandelaars die ook graag een graantje cultuur meepikken is er de mogelijkheid om gratis het nationale visserijmuseum Navigo te bezoeken. Maar ook het schitterende Paul Delvauxmuseum in Sint-Idesbald kan tegen de prijs van € 7,00 (in plaats van € 10,00) worden bezocht. Voor beide musea worden pendelbussen ingelegd die vanuit de startzaal vertrekken om 13u30 en terugkeren om 15u30.
Verder kunnen de wandelaars nog terecht in het promodorp voor speciale hapjes en drankjes en allerlei info gerelateerd aan de wandelsport.

OPGELET: inschrijving ten laatste 19 april – afzegging ten laatste 19 april.