Padstappers Geraardsbergen vzw

Paastocht

Zondag 8 april 2018
PAASTOCHT
Org: WSV Vitales Hoeselt (WSVL 2067)
Start: Gemeenschapscentrum Ter Kommen, Europalaan 2, 3720 Hoeselt
Afstanden: 4 – 6 – 13 – 21 km
EXTRA: Parijs-Roubaix op groot scherm

Een of meer wandelingen door een heuvelachtig landschap in de ongerepte natuur van Limburg is iets, wat steevast in vele wandelprogramma’s voorkomt, zo ook op onze shortlist van bestemmingen die voor onze busreizen niet mogen ontbreken.

Dit keer viel de keuze op Hoeselt een fusiegemeente die een krans van schilderachtige dorpjes omvat, waar een ongekende rust heerst in een ongerepte en tevens zeer verscheiden natuur. Onbekend wellicht, maar de Landcommanderij van Alden Biesen daarentegen, die zich in het nabije Rijkhoven (Bilzen) bevindt zal mogelijk wel een belletje doen rinkelen. Deze prachtig gerestaureerde middeleeuwse waterburcht met krijgskundige betekenis ontbreekt zelden of nooit op het programma van een bezoek aan Bilzen en bij uitbreiding aan Limburg.

De wandelingen zullen ons langs een mix van vruchtbare akkervelden, bloesempracht en bossen met diep uitgesneden holle wegen naar Alden Biezen brengen, waar zich in de nabijheid de centrale rustpost bevindt. Alle afstanden lopen over een licht-golvend landschap met vele fruitboomplantages waar we – als de weersomstandigheden in maart meezitten – begin april reeds volop kunnen genieten van de bloesems. “De Kluis” van Vrijhern, een prachtige lemen woning die je helemaal terugbrengt tot in de 17de eeuw, zal ons zeker dat typische Limburggevoel bezorgen om rustig verder te wandelen door het steeds wisselend landschap dat – kenmerkend voor Haspengouw – mooie vergezichten oplevert. De talrijke bronnen die in de omgeving ontspringen vormen er samen het begin van de Demer.

In de startzaal en op de rustposten wachten drank (van andere bronnen) en de onvermijdelijke Limburgse vlaaien op ons, zodat het genieten gewoon kan doorgaan. Bovendien zorgt een groot TV-scherm in de startzaal ervoor dat de wielerminnenden, keuvelend een stukje Parijs-Roubaix kunnen meebeleven vooraleer terug naar Geraardsbergen te reizen.