Padstappers Geraardsbergen vzw

Neveltocht

Zondag 18 november 2018
NEVELTOCHT
Org: WSV Donderslagtrippers (2055)
Start: ’t Heem, Kloosterstraat 5, 3670 Meeuwen
Afstanden: 2 – 5 – 7 – 9 – 12 – 20 km

Onze wandeling in november brengt ons bij de Donderslagtrippers in Meeuwen. De naam van de vereniging werd gehaald bij het prachtige natuurgebied “Donderslag”. Het gebied bestaande uit mooie vennen en turfveen is de moeite waard om te bezoeken als wandelaar. De zanderige oase is het leefgebied van de zeldzame dodaars, de heikikker en de blauwe glazenmaker.

We kregen van de wandelvereniging de volgende tekst toegestuurd.

Bij de start wandelt men langs de laatgotische Sint-Martinuskerk van Meeuwen. Deze dateert uit verschillende periodes. De toren, de middenbeuk en het transept zijn uit de tweede helft van de 15de eeuw. In de 19de eeuw werden de zijbeuken van de kerk verbreed. Na een blikseminslag in 1909 werd de kerktoren verhoogd tot 45 m. Wegens toename van de bevolking werd de kerk in 1935 opnieuw uitgebreid.

De 4 km maakt een mooie wandeling langs de A-beek vallei.

Met de afstanden van 9, 12 en 20 km wandelt men via het boenderbos richting Wijshagen. De 9 km loopt een gedeelte door het levensbos en de 12 km en 20 km langs het archeologisch park en het levensbos in de Rieten in Wijshagen en maak kennis met het verhaal van de mensen die 2400 jaren geleden in deze regio leefden. Verder loopt de wandeling terug langs Wijshagerheide en zo loopt men door het centrum naar het vertrek.

De lus van de 8 km loopt langs het Gruitroderbos via het Jan Clijsterpad en zo via de bos- en landelijke wegen naar de controlepost.