Padstappers Geraardsbergen vzw

Najaarstocht in Rotselaar

We kregen van de Bollekens uit rotselaar de volgende info over hun wandeltocht:

“De startplaats van onze tocht (Montfortcollege) is voorzien van een parking voor autobussen. Het Montfortcollege heeft reeds een rijke geschiedenis achter zich. Sinds 1928 wordt hier lesgegeven door Paters Montfortanen. De 28 leerlingen van toen, zijn ondertussen uitgegroeid tot een kleine 900. Het internaat herbergt een 100-tal leerlingen. Met plezier ontvangen wij jullie leden in dit historisch gebouw.

 Alle leden van de clubs die per autobus komen wandelen, ontvangen bij aankomst een bonnetje dat recht geeft op een gratis tas koffie of thee. Deze bonnetjes zijn niet om te ruilen tegen andere consumpties.

Het Hageland, waar Rotselaar deel van uit maakt, is een Vlaamse streek die grotendeels in Oost-Brabant en voor een klein deel in het westen van Limburg gelegen is. Het Hageland is het gebied tussen de steden Scherpenheuvel, Aarschot, Leuven, Tienen, Diest en Landen.

Het komt meer en meer op de wijnlandkaart van België te liggen. Er is mogelijkheid om het bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn te bezoeken in het centrum van Wezemaal gelegen op +/- 1.5 km van de startplaats; op zaterdag geopend van 14.00 tot 18.00.

Onze parcoursen gaan, afhankelijk van de afstand, door velden en natuur en langs de Dijle. De regio kent vele heuvelruggen die getuigenheuvels zijn van de Diestiaanzee, een oude zee die tijdens het Tertiair (70 tot 3 miljoen jaar geleden) regelmatig het noorden van België overspoelde.

De verzorgde rustpost, waar je een hapje en een tapje kan nuttigen, is gelegen in Wilsele Putkapel. U kan deze rustpost bereiken vanaf de afstand van 8 km. De afstanden die gewandeld kunnen worden zijn: 5-8-12-16-20 km.”