Padstappers Geraardsbergen vzw

Jubileumuitstap

De inschrijvingen zijn afgesloten, we zijn volzet.

We voorzien drie mogelijke programma’s.

Formule 1 (max. 75 deelnemers): We wandelen door Rozebroeken naar de begraafplaats Campo Santo (3 km), waar de begeleiders zorgen voor wat uitleg bij de graven van beroemde medemensen en kunstige grafmonumenten. Na deze imposante rondwandeling op Vlaanderens beroemdste begraafplaats worden we met de bus naar de brouwerij De Wilde Brouwers gevoerd. We maken gebruik van deze locatie om lunchpauze te houden (eigen lunchpakket), hetzij voor of na de rondleiding door deze bijzondere brouwerij. De rondleiding wordt afgesloten met een proeverij van een aantal brouwsels. Nadat de lege glaasjes naar de afwas zijn verwezen, rijden we met de bus naar Gent, waar we om 15u op de Vrijdagsmarkt worden verwacht voor een ludieke wandeling met gidsen door het historische centrum van Gent. Terug op de Vrijdagsmarkt keren we met een korte wandeling terug naar de bussen, die ons naar het Wok- en Tepanniaky restaurant zullen voeren voor het avondmaal.

Formule 2: wandeling door Rozebroeken en door de begraafplaats Campo Santo, waar een korte rondgang met wat uitleg wordt voorzien. Na de grafmonumenten trekken we naar Gent Zeehaven en verder langs de Muide via de Buitensingel naar Wondelgem, waar we door enkele parken stappen (Spoorleggerspark, Conducteurspark en Lampistenpark). Wat verder bewandelen we de parkwegels van het Fluweelpark en het Malpertuspark in Mariakerke om zo de natuurreservaten Bourgoyen en Ossemeersen te bereiken. We lunchen (eigen brooddoos) in het bezoekerscentrum Bourgoyen. Na de doortocht van het natuurreservaat Ossemeersen wordt de groep opgepikt door de bus om op brouwerijbezoek te gaan. Na de uitgebreide proeverij worden we door de bus afgezet aan het restaurant voor het avondmaal. Deze tocht wordt begeleid door Kurt en is goed voor ruim 18 km wandelplezier, met veel groen en natuur. 

Formule 3: idem als formule 2 tot na de doortocht in de Bourgoyen-Ossemeersen. Deze groep trekt verder naar het eiland Malem, om via het Groenevalleipark naar de Coupure rechts te wandelen. Langs deze waterweg bereiken we de Bijlokesite, van waar we naar het Citadelpark klimmen.  We verlaten het Citadelpark en wagen ons de studentenbuurt in, waar we op een terrasje tussen de studenten en toeristen even een drankpauze houden. Langs de Muinkschelde, het Bellevuepark, de Meierij en het Liedermeerspark bereiken we de brouwerij De Wilde Brouwers, waar ook ons een rondleiding wacht en uiteraard de proeverij. De bus brengt ons na dit aperitief naar het restaurant waar we onze medereizigers vervoegen voor het avondmaal. Deze tocht is goed voor een kleine 27 km groen en wordt begeleid door Ivan.

Alle wandelingen zijn in groep, onder begeleiding en aan een tempo dat voor elke deelnemer, met een normale basisconditie, comfortabel en rustgevend is. Er is een ruime lunchpauze voorzien en voor de formules 2 en 3, rustpauzes onderweg.

Voor deze jubileumuitstap moeten wij helaas twee beperkingen in aantal deelnemers voorzien: 

  • voor alle formules samen 120 deelnemers; 
  • voor de formule 1 alleen 75 deelnemers

Deze uitstap moet het jubileumjaar extra glans geven. Het bestuur heeft haar best gedaan om er iets moois en gezellig van te maken door te zorgen voor een mix van wandelingen, cultuur, toerisme en gastronomie. Geniet er van!