Padstappers Geraardsbergen vzw

Brugge Binnenste Buiten in Kerstsfeer

Zaterdag 22 december 2018
BRUGGE BINNENSTE BUITEN IN KERSTSFEER
Org: Brugsche Globetrotters vzw (4023)
Start: Refter KTA, Rijselstraat 5, 8200 Sint-Michiels
Afstanden: 6 – 11 – 15 – 20 km

Gezien deze wandeltocht al afsluit om 20u en pas begint om 10u, vertrekken we voor deze gezellige stadswandeling in eindejaar sfeer pas om 9u aan De Reep en vertrekken we terug uit Brugge om 17u. Tijd genoeg om het mooie Brugge te verkennen. We kregen van de Globetrotters de volgende beschrijving van hun tocht doorgestuurd:

Onze wandeltocht ‘Brugge Binnenste Buiten’ wordt ook de ‘Kerstwandeling’ genoemd en dat spreekt voor zich want aan het begin van de Kerstvakantie staat de stad helemaal in het teken van het Kerstfeest.

De hoofdstraten worden opgetuigd met stemmige kerstverlichting en overal klinkt kerstmuziek. Op de Markt vind je tussen de vele kraampjes van de kerstmarkt een drukbevolkte ijspiste, op het Simon Stevinplein hebben we nog een leuke kerstmarkt en op het stationsplein prijkt zoals ieder jaar de grote tent met de ijssculpturen. Dit jaar wordt de 90ste verjaardag van Mickey Mouse gevierd en zowat alle bekende figuren uit de Disney-studio’s (Disney, Marvel, Star Wars, Pixar) vieren mee. Sommige figuren zijn tot 6 meter hoog!

Maar uiteraard wordt er eerst gewandeld – de ijssculpturen komen namelijk helemaal op het laatst van de parcoursen. Er is keuze uit 4 mogelijke wandelafstanden: 6km – 11km – 15km – 20km. We beginnen rustig door de stille zijstraten van de stad, maar uiteindelijk bezoeken alle parcoursen één of twee kerstmarkten en maken gebruik van de versierde winkelstraten. Intussen kan iedereen ook genieten van de vele mooie historische gebouwen die Brugge rijk is. De titel van ‘Unesco – Werelderfgoed’ krijg je niet zomaar!

Je kan tussendoor op adem komen en de inwendige mens versterken in de goed voorziene rustposten waar o.a. broodjes, koffie, warme soep, softdrinks en Brugse Zot volop aanwezig zijn. En dit alles aan democratische prijzen! In de startplaats is er mogelijkheid voor een warme maaltijd, is er muzikale animatie en komt de Kerstman op bezoek.

Laat je verleiden om deel te nemen aan één van de mooie wandelingen van onze Brugse Binnenste Buitentocht in de meest sfeervolle stad van Vlaanderen!!!

Ik vermeld hierna nog de voornaamste bezienswaardigheden om van deze dag iets tof te maken:

Prinselijk Begijnhof (17de-18de eeuw), gelegen aan een mooi meertje, het Minnewater, waar prachtige witte zwanen rondzwemmen. Op huisnummer 1 bevindt zich het museum.
Familiebierbrouwerij Halve Maan aan het Waldplein in het historisch centrum. Schitterend pand met museum en een panoramisch uitzicht over Brugge.
Concertgebouw Brugge ontworpen door Paul Robbrecht en Hilde Daem voor het project Brugge 2002.
Huis ‘De Croon’ (1480), pand gebruikt door Choco Story als chocolade museum.
Museum Salvador Dali in het kunstencentrum Oud Sint-Jan.
Het neogotische Belfort, vroeger gebruikt als uitkijk (83m hoog), geeft elk uur een klokkenspel met zo’n 47 klokken.
Verder natuurlijk de Grote Markt met voor de Duveldrinkers het Duvelorium, één van de mooiste cafés die ik ooit heb bezocht. Het bevindt zich op de eerste verdieping van het Historium-gebouw op huisnr1 van de markt.