Méér dan één wandeling waard!
Padstappers Geraardsbergen vzw

Zomerreis Valmeinier

Weekreis 2023 (14 tot 23 juli – 10D/9N)

Valmeinier – Savoie – Frankrijk

Voor het eerst bieden we onze leden een weekreis aan in Frankrijk. We kiezen voor Savoie, een hoger gelegen regio in de buurt van de Mont-Blanc. Deze hoogste bergtop van West-Europa zal dikwijls ons uitzicht bepalen. Maar er is in de omgeving nog veel meer te beleven.

We verblijven in Valmeinier, in het zuiden van de Savoie, in het hart van de Maurienne. Dit is de streek van de uit de Ronde van Frankrijk beruchte cols, de Galibier en de Télégraphe en de bij veel skiërs en bergwandelaars gekende Mont Thabor.

We trekken naar dit hooggebergte in de Franse Alpen met twee ervaren berggidsen. Zij zullen instaan voor de begeleiding van de wandelaars op de zwaardere bergwandelingen. De medereizigers die het wat rustiger aan willen doen zullen op hun beurt begeleid worden door enkele ervaren Padstappers.

In samenwerking met de ervaren gidsen zijn we tot een programma gekomen waarin elke wandelaar zijn gading kan vinden. We voorzien bijna dagelijks een uiteenlopend wandelprogramma met volgende kenmerken:

Groep 1: lichte wandeling voor genieters met maximaal 250 hoogtemeters en rustig tempo.
Groep 2: wandeling voor recreatieve wandelaars met 250 tot 500 hoogtemeters
Groep 3: stevige wandeling voor geoefende stappers met 500 tot 800 hoogtemeters
Groep 4: zware wandeling voor sportievelingen met 750 tot 1000 hoogtemeters

We verblijven in een hotel van Intersoc, op een hoogte van 1.800 m, formule all-in. Van daaruit maken we ofwel plaatselijke wandelingen of maken we gebruik van onze bus(sen) en rijden op ontdekking naar een iets verder, maar minstens even mooi wandelgebied.

We voorzien in grote lijnen volgende wandelingen of activiteiten:

 • Verkenning van de onmiddellijke omgeving van het hotel op de dag van aankomst;.
 • Dagwandelingen op de flanken van de Galibier;
 • Familiedag georganiseerd door het hotel met leuke animaties en activiteiten;
 • Bezoek aan Grenoble met gegidste wandeling of vrij kuieren door de stad;
 • Wandelingen in de omgeving van de Télégraphe, het tussenstation naar de Galibier.
 • Aussois, de poort van het Vanoise Nationaal park, dat iedereen zal weten te bekoren.
 • Rondwandelen in Valloire en genieten van het uitzicht het omringende bergmassief
 • De laatste dag: kleine wandelingen als afscheid van de streek of gewoon nog even genieten van wat rust.
 • Tweedaagse wandeltocht naar de Mont Thabor met overnachting in een bergstation in het hooggebergte. Wie hieraan wil deelnemen dient dit bij inschrijving te melden, want de plaatsen zijn immers beperkt en dienen vooraf te worden gereserveerd. Voor deze unieke wandelervaring moet een meerprijs worden betaald € 60,00.

We vertrekken ’s avonds om 20u30 op de parking De Reep in Nederboelare. Auto’s kunnen veilig geparkeerd worden in de onmiddellijke omgeving. We rijden de hele nacht en proberen in Valmeiniers aan te komen op zaterdagmorgen rond 9u30, waar we verwacht worden voor een uitgebreid ontbijt.

Nadien starten we met ons wandelprogramma en genieten dagelijks van een uitgebreid ontbijt, van onze zelf samengestelde pic-nic of lunch en van het aangeboden avondeten in buffetvorm..

Enkele aandachtspunten:

Iedereen moet beschikken over een wandelconditie en in goede gezondheid verkeren. Overschat je niet en kies dagelijks die groep, die het programma wandelt dat het best bij jou mogelijkheden en interesses past.

Goede wandelschoenen, goede wandelsokken, een kleine rugzak, een waterfles, een brooddoos, een regenjack, zonnebril, zonnecrème, een pet of muts, een fleece zijn enkele noodzakelijke stukken die, naast je gewone wandelkledij, tot je basisuitrusting zouden moeten behoren! Wie gewoon is om met wandelstokken te wandelen neemt die best mee, ze kunnen je helpen bij het stijgen en het dalen.

De maaltijden zijn in buffetvorm. Wie speciale wensen heeft of allergieën laat dit best vooraf weten. Het lunchpakket wordt ’s morgens bij het ontbijt gemaakt. Voorzie je van een brooddoos en eventueel een groente- of fruitdoos. Deze kunnen in de rugzak en zo beperken we het afval. Voorzie je ook van een waterfles, in de bergen komen we niet altijd een gelegenheid tegen om drank aan te schaffen.

In het programma zijn inbegrepen:

 • Transport naar alle locaties met eigen bus, heen en terug;
 • Wandelbegeleiding door ervaren berggidsen of eigen leden;
 • Drinkgeld van de chauffeur;
 • 9 nachten op basis van All-in in moderne kamers met alle comfort, bad/douche, wc, internet;
 • Maaltijden zoals aangegeven in programma; ontbijt bij aankomst, 4-uurtje op dag 1, lunchpakketten tijdens de wandelingen, buffetmaaltijden ’s avonds in het hotel;
 • In het hotel, gratis plaatselijke dranken: pils, wijn, frisdrank en koffie;
 • Verblijfstaks;
 • Bijdrage annuleringsreserve (zie de voorwaarden).

In het programma zijn niet inbegrepen:

 • Dranken tijdens de wandelingen, persoonlijke uitgaven, eventuele fooien, massages of andere verzorgingsproducten;
 • Maaltijd op de terugweg in een baanrestaurant;
 • Eventuele kosten verbonden aan het programma van het hotel;

Hoe inschrijven voor deze reis?

Omdat we over verschillende gegevens moeten beschikken, vragen we om via de website in te schrijven via dit formulier.

Omdat wij sinds kort als niet-professionele reisorganisator, de verblijfkosten voor onze reizigers niet meer zelf mogen betalen aan Intersoc, dienen jullie deze individueel zelf aan Intersoc te betalen. Op basis van de inschrijvingen die wij hen toesturen, sturen zij een mail. Jullie dienen dan aan Intersoc het opgevraagde voorschot en later het opgevraagde saldo te betalen. Wijzelf zorgen voor de betaling van de kosten verbonden voor verplaatsingen met de bus en de uitstappen, zodat deze kosten wel aan de Padstappers zullen moeten worden betaald. Het lijkt wat ingewikkeld, maar is het niet. Volg gewoon de instructies voor betaling van Intersoc en van onszelf op. Begin alvast met de inschrijving zelf. Uiteraard kan je steeds met je vragen bij ons terecht.

Kostprijs op basis van programma:

Het totaalbedrag van de reis bestaat dus uit twee delen: het eerste bedrag (1) dient aan Intersoc te worden betaald na het ontvangen van de mail (factuur). Het tweede bedrag (1) behelst de andere onkosten die wij Padstappers betalen en van jou vorderen.

Wie deelneemt aan de tweedaagse wandeltocht betaalt extra € 60,00 (aan Padstappers).

Volwassenen:

Verblijf met twee in een tweepersoonskamer (per persoon):

€ 1100 = aan Intersoc € 807 (1) + aan Padstappers € 293 (2)

Verblijf in een éénpersoonskamer: UITVERKOCHT!

We kunnen beschikken over een beperkt aantal éénpersoonskamers (1 per 10 reizigers).

€ 1280 = aan Intersoc € 987 (1) + aan Padstappers € 293 (2)

 Kinderen mee op reis bij één of twee volwassenen:

De prijs voor de kinderen wordt bepaald naar gelang de leeftijd, per kind:

 • 15 tot 17 jaar: € 1004 = aan Intersoc € 711 (1) + aan Padstappers € 293 (2)
 • 11 tot 14 jaar: € 923 = aan Intersoc € 630 (1) + aan Padstappers € 293 (2)
 • 7 tot 10 jaar: €   770 = aan Intersoc € 477 (1) + aan Padstappers € 293 (2)
 • 4 tot   6 jaar: €   527 = aan Intersoc € 234 (1) + aan Padstappers € 293 (2)
 • 0 tot   3 jaar: €   293 = aan Intersoc €     0 (1) + aan Padstappers € 293 (2)

Wie wenst mee te reizen, kan zich inschrijven via de website. Vul daar alle gevraagde gegevens nauwkeurig in. Na een bevestigingsmail van Kurt zal een voorschot van € 293 per persoon gevraagd worden ter bevestiging van de inschrijving. Dit voorschot stemt overeen met de som te betalen aan de Padstappers(2). Dit dien je eventueel te verhogen met de kost voor de tweedaagse wandeling naar de Mont Thabor (€ 60). Geef dit ook aan bij de overschrijving!

De betaling van dit voorschot gebeurt op rekening van Padstappers, BE42 2937 2514 2854 met vermelding “SAVOIE2023” of “SAVOIE2023+THABOR)”.

Na betaling van dit voorschot, rest nog enkel de betaling van de verblijfkosten rechtstreeks aan Intersoc.

De gegevens van de inschrijving worden dan door ons aan Intersoc overgemaakt. Zij sturen per mail een bevestiging. Aan hen betaal je de hotelkosten. Deze rekening zal door Intersoc in twee delen worden opgevraagd, een voorschot en het saldo. De betaling gebeurt rechtstreeks op de opgegeven rekening van Intersoc en je dient hier de termijnen die zij opleggen, te respecteren. Betaal wat zij vorderen in geen geval op rekening van de Padstappers!

Samengevat wordt de reis dus in drie delen betaald, in tijd gespreid: het voorschot aan de Padstappers(2) bij inschrijving (opgevraagd door ons), het voorschot aan Intersoc (opgevraagd door hen) en het saldo aan Intersoc (opgevraagd door hen).

Terugbetalingsmodaliteiten bij annulering:

Indien er problemen zijn en je dient af te zeggen dan kan de annuleringsreserve worden aangesproken om je betaald bedrag terug te vorderen. We sluiten een verzekering af voor het betaalde bedrag op de rekening van Padstappers. Ook bij Intersoc kan je genieten van een annulatieverzekering.

De verzekering kan worden aangesproken bij:

 • Medisch bewijs (plotselinge ziekte, ongeval)
 • Overlijden van een familielid tot en met de 2de graad binnen 20 dagen voor de afreis

Indien aan de vorige voorwaarden niet kan worden voldaan, dan zal de kost worden aangerekend die wij dienen te betalen wegens late ontboeking. Depressie, burn-out, geen goesting, echtscheiding vallen bv. onder deze aan te rekenen kost.

 • Tot 4 maanden voor afreis, volledig kosteloos annuleren (tot 14 maart)
 • Vanaf 4 maanden tot 45 dagen voor afreis 30 euro (15 maart tot 30 mei)
 • Vanaf 45 dagen tot de afreis 60 euro (31 mei tot 14 juli)

Wanneer er ter plaatse iets gebeurt dan ben je in eerste instantie verzekerd via je eigen mutualiteit en geldt ook de verzekering van Wandelsport Vlaanderen die zij heeft afgesloten voor haar leden.

Kurt