Padstappers Geraardsbergen vzw

Van ’t jongste naar ’t oudste Manneken Pis

Onze vierde editie!

Decennialang kibbelen Brusselaars en Geraardsbergenaars over wie het oudste Manneken Pis in zijn stad heeft staan. De meeste mensen weten intussen al wel dat het ventje in Geraardsbergen elk jaar de meeste kaarsjes mag uitblazen maar dat zijn broertje in Brussel zich mag beroepen op de meeste bekendheid. Beiden kunnen dus prat gaan op een staat van verdienste en voor ons, Padstappers, lag een wandeltocht tussen de twee, dan ook voor de hand.

Het is nu weer zover, we zullen er meer dan vijf jaar hebben moeten op wachten, maar de dag voor Pasen organiseren we terug en dit al voor de vierde keer deze intercitytocht tussen het jongste en het oudste manneken pis.

Een blik op het parcours bevestigt dat dit wachten wordt beloond met een evenwichtig en mooi parcours vertrekkend in het hart van de hoofdstad van Europa, via het Manneken Pis in de Stoofstraat, de stad uit en dwars door het golvend landschap van de Zuunvallei, het Pajottenland, de Markvallei en de uitlopers van de Vlaamse Ardennen naar de parel van de Dendervallei, de provinciestad Geraardsbergen, waar het oudste manneken de deelnemers letterlijk en figuurlijk stralend staat op te wachten.

Plannetjes: Deel 12, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
GPS-track: 50km

Met inzet van een schare trouwe medewerkers voorzien we onderweg regelmatig rustposten waar gratis drank en eetwaar zal worden aangeboden om de sportievelingen, die deze uitdaging aangaan, te laten bekomen van geleverde inspanningen en te sterken voor wat nog komen moet.

Voor hen die willen gebruik maken van reservekledij, eigen bevoorrading of verzorgingsmateriaal wordt de mogelijkheid geboden om bagage mee te geven. Deze zal halfweg op hen staan te wachten en na gebruik terug naar de aankomst worden vervoerd.
Deze bijzondere tocht verdient tevens een herinnering. Wij kozen voor een simpel, maar speciaal aandenken.

Wie zin heeft om clubgenoten of kenissen te zien aankomen, kan voor de ronde som van € 5,00 genieten van een spaghetti tijdens het wachten. Men kan ook met de sportieveling samen nog wat nagenieten en samen een spaghetti verorberen. Liefst kaarten vooraf bestellen bij Nancy.

Ter gelegenheid van deze wandeling zal in de aankomstplaats (Koetshuis) een gulden boek liggen, waarin alle deelnemers iets kwijt kunnen over deze organisatie. Deelnemende Padstapper, laat hierin alleszins een korte impressie achter over jouw beleving van deze tocht.

Er zijn twee formules:
Formule 1: Met de bus van Geraardsbergen naar startplaats in Brussel. De bussen vertrekken om 6u stipt voor de wandelaars, om 8u voor de lopers. Afhalen startkaart en vertrek bussen: Koetshuis, Abdijpark, Zonnebloemstraat 9, Geraardsbergen. Er zijn ruime parkeermogelijkheden.

!!!! VOOR DE TWIJFELAARS: BESLIS NU! ER BLIJVEN SLECHTS ENKEL BUS-PLAATSEN  BESCHIKBAAR !!!!
INFORMEER EERST NAAR BESCHIKBAARHEID BIJ KURT MARTENS (Tel: 054/41 07 49).
Geen voorinschrijving? De dag zelf kunnen enkel nog lege plaatsen worden ingenomen op de bus (vol=vol).

INSCHRIJVING: stort € 17,50 op rekening BE67 2930 3618 4287 van Padstappers Geraardsbergen met vermelding naam, club en uur van vertrek bus (6 of 8u) – leden erkende wandelvereniging betalen € 17,00. Vooraf inschrijven kan tot 15 maart 2018.

Formule 2: Met eigen vervoer naar startplaats in Brussel. Inschrijving uitgang station Brussel-Centraal, Europakruispunt, Brussel

INSCHRIJVING: In Brussel betaalt men € 10,50 – leden erkende wandelvereniging betalen € 10,00.

De wandeling maakt na het verlaten van de stad Brussel zoveel als mogelijk gebruik van wegjes, steegjes, veldwegen. Zo worden die (her)ontdekt en worden ze als “trage wegen” OPEN gehouden.

Padstapper, dit zijn wandelingen die door je club worden georganiseerd, neem er dus aan deel, hetzij als wandelaar, hetzij als medewerker. Jouw steun, inzet en bijdrage is belangrijk voor de werking van de club.
Je (her)ontdekt ondertussen wandelend op wegelingen, veldbanen en paden je eigen streek en helpt ons deze wegen als “trage wegen” open te houden.

Voor inlichtingen kan u terecht bij de parkoersverantwoordelijke :

Kurt Martens – Denderstraat 36 – 9500 Geraardsbergen
Tel : 054/41 07 49
email : info@padstappers.be