Van ’t Jongste naar “t Oudste Manneken Pis op 31/3/2018

 

 


De sportieve uitdaging


Decennialang kibbelen Brusselaars en Geraardsbergenaars over wie het oudste Manneken Pis in zijn stad heeft staan. De meeste mensen weten intussen al wel dat het ventje in Geraardsbergen elk jaar de meeste kaarsjes mag uitblazen maar dat zijn broertje in Brussel zich mag beroepen op de meeste bekendheid. Beiden kunnen dus prat gaan op een staat van verdienste en voor ons, Padstappers, lag een wandeltocht tussen de twee, dan ook voor de hand.
Het is nu weer zover, we zullen er meer dan vijf jaar hebben moeten op wachten, maar de dag voor Pasen organiseren we terug en dit al voor de vierde keer deze intercitytocht tussen het jongste en het oudste manneken pis.
Een blik op het parcours bevestigt dat dit wachten wordt beloond met een evenwichtig en mooi parcours vertrekkend in het hart van de hoofdstad van Europa, via het Manneken Pis in de Stoofstraat, de stad uit en dwars door het golvend landschap van de Zuunvallei, het Pajottenland, de Markvallei en de uitlopers van de Vlaamse Ardennen naar de parel van de Dendervallei, de provinciestad Geraardsbergen, waar het oudste manneken de deelnemers letterlijk en figuurlijk stralend staat op te wachten.
Met inzet van een schare trouwe medewerkers voorzien we onderweg regelmatig rustposten waar gratis drank en eetwaar zal worden aangeboden om de sportievelingen, die deze uitdaging aangaan, te laten bekomen van geleverde inspanningen en te sterken voor wat nog komen moet.
Voor hen die willen gebruik maken van reservekledij, eigen bevoorrading of verzorgingsmateriaal wordt de mogelijkheid geboden om bagage mee te geven. Deze zal halfweg op hen staan te wachten en na gebruik terug naar de aankomst worden vervoerd.
Deze bijzondere tocht verdient tevens een herinnering. Wij kozen voor een simpel, maar speciaal aandenken.
Er zijn twee formules:
Formule 1: Met de bus van Geraardsbergen naar startplaats in Brussel
De bussen vertrekken om 6u stipt voor de wandelaars, om 8u voor de lopers.
Afhalen startkaart en vertrek bussen: Koetshuis, Abdijpark, Zonnebloemstraat 9, Geraardsbergen. Er zijn ruime parkeermogelijkheden.
Geen voorinschrijving? De dag zelf kunnen enkel nog lege plaatsen worden ingenomen op de bus (vol=vol).

Formule 2: Met eigen vervoer naar startplaats in Brussel.
Inschrijving uitgang station Brussel-Centraal, Europakruispunt, Brussel

Padstappers die aan deze tocht deelnemen kunnen dat gratis doen. Zowel de inschrijving voor de tocht (10,00 €) als de kost voor de busreis naar Brussel (7,00 €) worden ten laste genomen van de club, en dit in het kader van haar 35jarig jubileumfeest. Er wordt evenwel een waarborg gevraagd van 10,00 €, die na de tocht zal worden teruggestort bij deelname.

In dit jubileumjaar hopen we dat we 50 Padstappers aan de start te mogen verwelkomen.

Wel vooraf inschrijven vóór 15 maart 2018 door storting van 10,00€ en vermelding “Bus JA” of “Bus NEEN”.

 

LEDEN VAN WANDELCLUB “PADSTAPPERS”
Dit is een wandeltocht, georganiseerd door UW club. WEES OP POST, ’t zij als helper of ’t zij als deelnemer.

Wandelend worden zo wegjes, steegjes, veldwegen, (her)ontdekt en worden ze als “trage wegen” OPEN gehouden.

Voor inlichtingen kunt u altijd terecht bij de parkoersverantwoordelijke 

Kurt Martens Denderstraat 36 9500 Geraardsbergen

Tel: 054/41 07 49

E-mail adres: info@padstappers.be

 
 

Start - Clubinfo - Ledeninfo - Kalender - Media - Uitslagen- Allerlei

 

gegroet