Manneken Pis tocht op 28/1/2018

 

 

Hier kun je uw route berekenen

Starten tussen 07u30 en 15u00 / Keuze tussen 6912 16 - 22 - 26 - 32 km (klik voor het plannetje)

GPS track 691216 - 22 - 26 - 32 km (klik )

Voor de 25ste keer organiseren we de Manneken Pis tocht.

Een nieuw jaar, een nieuw wandelseizoen, zo ook voor de Padstappers. We verzamelen traditiegetrouw op het einde van de nieuwjaarsmaand in de ruime startzaal van het Jeugdcentrum De Spiraal voor onze Manneken Pis tocht.

De parcoursbouwer en zijn team zorgen opnieuw voor een tocht langs winterse idyllische plaatsjes, hetzij in de feestelijk aangeklede stad, hetzij in de winterse pracht van het stadspark en de velden en natuurgebieden in de omgeving. De 6 en 9 km, waarop voor de jeugdige stappers opnieuw een zoektocht is uitgetekend, vertrekken vanuit de startzaal langs de dender richting Onkerzele. Via glooiende veldwegen verlaten ze de vallei en winnen ze langzaam wat hoogte tot halverwege de Oudenberg, van waar ze door het park van de Adriaansabdij afdalen naar het Koetshuis, de rustpost waar hen een jenever of warme chocomelk wordt aangeboden. Vanaf deze rustpost rest hen - samen met de inmiddels samengekomen andere afstanden - nog een ommetje langs het plassende manneke (°1459), de Markt,

Beneden Vesten en Pelgrimsweg om via de Guilleminlaan en de benedenstad terug te keren naar de startzaal. Voor de jongeren die hebben deelgenomen aan de kinderzoektocht wacht hier een kleine attentie als beloning voor hun speurwerk.
De andere afstanden (12-16-22-26-32km) vertrekken in tegenovergestelde richting naar Nederboelare, waar ter hoogte van de Baronie van Overboelare, de 16 tot 32 km eventjes afsplitsen voor een heerlijk stukje natuurwandeling door de Boelaremeersen, een van de acht natuurreservaten rond Geraardsbergen.

Uitrusten doen ze daarna samen met de 12km-stappers in het Buurthuis te Schendelbeke. Vanuit deze rustpost ligt op de terugweg naar Geraardsbergen, het Provinciaal domein De Gavers in al zijn rustige winterpracht voor de wandelaars te wachten.

De wandelaars ronden er de 20ha grote waterplas en gaan via Onkerzele op zoek naar de stappers op de 6 en 9 km. Samen met hen trekken ze naar het Koetshuis om te verpozen en het laatste stuk van de tocht af te werken.
De wandelaars die de voorjaarsvorm al te pakken hebben en gezwind op 26 en 32 zijn vertrokken wandelen vanuit Schendelbeke eerst nog een lus naar het natuurreservaat Moenebroek, waar ze gelet op de drassige toestand van de kwelzones en meersen niet te diep intrekken, maar langszij toch een fraai beeld krijgen van natuur in rust. Na hun terugkeer in Schendelbeke stappen ze mee met de anderen rond de Gavers en verder naar de rustpost in het Koetshuis. Na de rustpost stillen zij (en de 22km-stappers) hun honger met nog wat extra kilometers en hoogtemeters.


De Spiraal maakt zich intussen op om zoveel mogelijk aan alle noden en verzuchtingen van de wandelaars te voldoen. Het parcours, de ruime zaal, de uitgebreide catering en de ploeg vriendelijke en hardwerkende medewerkers zijn onze troeven om jou een ruime portie wandelplezier te bezorgen.
Start van de PRIOR-TROFEE:

Bijna vergeten vermelden dat deze tocht de eerste tocht is tellend voor de Priortrofee 2018. Wie vier van de vijf, tot dit regelmatigheidscriterium behorende tochten wandelt, ontvangt een fles (75cl) Prior of biologisch fruitsap.

 LEDEN VAN WANDELCLUB “PADSTAPPERS”
Dit is een wandeltocht, georganiseerd door UW club. WEES OP POST, ’t zij als helper of ’t zij als deelnemer.

Wandelend worden zo wegjes, steegjes, veldwegen, (her)ontdekt en worden ze als “trage wegen” OPEN gehouden.

Voor inlichtingen kunt u altijd terecht bij de parkoersverantwoordelijke 

Kurt Martens Denderstraat 36 9500 Geraardsbergen

Tel: 054/41 07 49

E-mail adres: info@padstappers.be

 
 

Start - Clubinfo - Ledeninfo - Kalender - Media - Uitslagen- Allerlei

 

gegroet