Krakelingentocht op 28/2/2018

 

 


Hier kun je u route berekenen

Krakelingentocht op woensdag 28 februari vanuit Viane.

Op weg met een krakeling of met een mastel?
In de week na de feestvieringen van Krakelingenworp en Tonnekensbrand zorgen wij ervoor dat Geraardsbergen alweer in het toeristisch middelpunt van de belangstelling staat. Daarvoor organiseren we reeds voor de zestiende keer onze midweektocht in het teken van deze voorbije vieringen. Mocht de Krakelingenworp de zondag ervoor nog rekenen op het bezoek van ons vorstenpaar, dan zijn wij al even content met het bezoek van onze eigenste trouwe achterban aan wandelaars. Op onze tocht moet je de harde krakelingen weliswaar niet gaan vangen, maar worden ze zo in je schoot gesmeten. Elke deelnemer aan deze tocht krijgt immers een zachte vorm van de krakeling in sandwichdeeg, in de volksmond mastel genoemd. We maken ons sterk dat je met dit eigenwijze gebakje op zak op weg gaat voor een mooi wandelbelevenis.
De wandelaars die kozen voor de kortste afstand blijven in de omgeving van Viane de veldwegen bewandelen en genieten van een korte of lange pauze in de rustpost op het kasteeldomein van Viane. Ze wandelen verder door het park, dat als recreatieoord werd bestemd, rond de vijver en door de velden terug naar de startzaal.
Voor de langere afstanden heeft de parcoursbouwer met zijn team, na het kasteeldomein gezorgd voor wandelingen naar het landelijke Bever. Dit kleine rustige dorp op een steenworp van de taalgrens voorziet de wandelaars van een rustpost.
Na een natje en een droogje gaan de stappers weer op stap, hetzij voor een bijkomende lus over boerenwegen door de Beverse velden, hetzij terug naar de startzaal. De terugtocht loopt langs het Akrenbos en verder voornamelijk langs de vele boerenwegen die de landbouwstreek van de Markvallei rijk zijn.
Eens de deelnemers, terug in de startzaal, de administratie van hun wandelboekje in orde hebben gebracht is het tijd voor een evaluatie van de tocht bij een goeie pint, een lekkere verwenkoffie, een frisse cola of iets anders uit de uitgebreide bevoorradingsmogelijkheden die we voor de wandelaars voorzien. Onze medewerkers sloven zich alleszins uit om ervoor te zorgen dat deze evaluatie in een zo positief mogelijk rapport resulteert.

 

 

LEDEN VAN WANDELCLUB “PADSTAPPERS”
Dit is een wandeltocht, georganiseerd door UW club. WEES OP POST, ’t zij als helper of ’t zij als deelnemer.

Wandelend worden zo wegjes, steegjes, veldwegen, (her)ontdekt en worden ze als “trage wegen” OPEN gehouden.

Voor inlichtingen kunt u altijd terecht bij de parkoersverantwoordelijke 

Kurt Martens Denderstraat 36 9500 Geraardsbergen

Tel: 054/41 07 49

E-mail adres: info@padstappers.be

 
 

Start - Clubinfo - Ledeninfo - Kalender - Media - Uitslagen- Allerlei

 

gegroet