WINTERUURTOCHT op 28/10/2017

 

 

Start: vrije start en aankomst tussen 07u30 en 15u00, aankomst tot 18u00
Gemeentelijke Basisschool, Edingsesteenweg 344 - Denderwindeke

Route via googlemap

Afstanden: 6 – 10 – 14 - 18 – 22 km

Tijd om de beentjes nog eens flink te strekken en de longen nog eens goed te vullen met gezonde buitenlucht, in afwachting dat we de klok een uurtje stilzetten om ons voor te bereiden op de donkere winterdagen.
We ontvangen de wandelaars in Winnik, zoals het sympathieke Denderwindeke, deelgemeente van Ninove, in het streekdialect wordt genoemd. De ploeg van parcoursbouwer Kurt heeft menige pijl verschoten om tot een resultaat te komen waar wij heel tevreden over zijn, een schot in de roos. De andere medewerkers, van parkeerwachter tot afruimer, van koffiemadam tot eitjesbakker, van afwasser tot inschrijver, van bevoorrader tot scanner, kortom een groep manusjes van alles, staan al te popelen om ook hun onmisbaar steentje bij te dragen en het geheel tot “een mooi dagje uit” te maken. In de startzaal zal heel wat afgekakeld worden na het nuttigen van de gratis spiegeleitjes met brood. Maar goed ook, want nu de zomer al een poosje achter ons ligt is het tijd om herinneringen op te halen bij een goed glas in het vooruitzicht of aan het einde van een mooie tocht.
Wat het wandelen betreft, deze keer gaat het richting Pollare. Het hoger gelegen dorp, dat uitkijkt op de Dender zal menig wandelaar doen puffen. Eens boven ontrolt zich een mooi zicht op de Dendervallei, enig in de streek en in elk seizoen de moeite waard.
Om Pollare te bereiken maken we gebruik van de vele veldwegen, al dan niet gezegend met een klein of groot kapelletje. Vanuit Pollare wordt gekozen voor de andere kant van de Dender. Via de Ijzeren brug komen we in Appelterre-Eichem. Deze tabaksgemeente laat ons kennis maken met mooie stukjes natuur en rustige landwegen. Eens terug aan de Ijzeren brug zijn we op een boogscheut van de rustpost en zit de lus erop.

Na de wandeling wachten in de startzaal de spiegeleieren met een stukje brood -voor wie zijn bonnetje nog niet heeft verzilverd- en de wandelvrienden die reikhalzend uitkijken naar je komst.LEDEN VAN WANDELCLUB “PADSTAPPERS”
Dit is een wandeltocht, georganiseerd door UW club. WEES OP POST, ’t zij als helper of ’t zij als deelnemer.

 

Voor inlichtingen kunt u altijd terecht bij de parkoersverantwoordelijke 

Kurt Martens Denderstraat 36 9500 Geraardsbergen

Tel: 054/41 07 49

E-mail adres: info@padstappers.be

 
 

Start - Clubinfo - Ledeninfo - Kalender - Media - Uitslagen- Allerlei

 

gegroet