Krakelingentocht op 22/2/2017

 

 


Hier kun je u route berekenen

Krakelingentocht op woensdag 22 februari vanuit Grimminge.
Enkele dagen voor de vieringen van Krakelingen en Tonnekenbrand, organiseren we op woensdag de jaarlijkse Krakelingentocht. Starten doen we dit keer in de parochiezaal van Grimminge, één van de Tonnekenbrandgemeenten. In de sfeer van het Krakelingenfeest, geven we elke deelnemer gratis een, in sandwichdeeg vervaardigde, krakeling (mastel) mee.

In de start- en rustposten kan je zoals gewoonlijk genieten van een waaier aan frisdranken, bieren, warme dranken, mattentaarten, broodjes en andere eetwaren tegen zeer democratische prijzen. Je ontmoet er mensen van diverse herkomst en leeftijd, die graag nieuwe vriendschappen smeden of gewoon een praatje slaan.

Controle in de doos op de Gavers

De tocht zelf bundelt een aantal bewegwijzerde wandelafstanden, gaande van 6, 9, 12, 16 tot 22 km, zodat er voor iedereen –zij het sportief wandelaar, zij het recreant- wel een wandeling tussen zit die aan zijn mogelijkheden of zijn vorm van de dag beantwoordt. De parcoursbouwer tekende naar goede gewoonte opnieuw mooie omlopen uit, in de schaduw van de over de stad Geraardsbergen uittorende Oudenberg, zonder evenwel de -vooral in wielermiddens- gevreesde Muur en de stad aan te doen. De randgemeenten zoals Grimminge, Zandbergen en Idegem hebben op zich al genoeg te bieden met hun hoofdzakelijk landelijke en rustige wegen. Deze buitengemeenten verwelkomen de wandelaar graag op zijn tocht voor een toffe wandeldag. Die stapper, met oog voor natuurschoon en zoekend naar rust, zal op de veldbanen, bospaden, wegelingen en wandelwegen zeker aan zijn trekken komen.
De sportievelingen op de langste afstanden maken gezwind een paar ommetjes naar Idegem, Schendelbeke of Onkerzele,

vooraleer samen met de andere wandelaars de tocht af te sluiten bij een natje en een droogje, nakaartend over de belevenissen van de dag.

Mooie uithoeken, idyllische plekjes, berijmde oevers, benevelde waterpartijen en uitgestrekte velden zijn dan de revue gepasseerd en zullen voor velen mogelijk nieuwe openbaringen blijken om in het geheugen of op foto vast te leggen. De landelijke omgeving van Geraardsbergen wacht op ontdekking.

 

LEDEN VAN WANDELCLUB “PADSTAPPERS”
Dit is een wandeltocht, georganiseerd door UW club. WEES OP POST, ’t zij als helper of ’t zij als deelnemer.

Wandelend worden zo wegjes, steegjes, veldwegen, (her)ontdekt en worden ze als “trage wegen” OPEN gehouden.

Voor inlichtingen kunt u altijd terecht bij de parkoersverantwoordelijke 

Kurt Martens Denderstraat 36 9500 Geraardsbergen

Tel: 054/41 07 49

E-mail adres: info@padstappers.be

 
 

Start - Clubinfo - Ledeninfo - Kalender - Media - Uitslagen- Allerlei

 

gegroet